Κεντρική σελίδα - Ιστορικό

Ένα όνομα συνώνυμο της ποιότητας.

Μια ποιότητα που κατακτήθηκε μέσα από μια ενεργή δράση ενός ολόκληρου αιώνα.

Χρονολογικές περιόδοι

 1900 - 1920

Στις αρχές του 1900 ο Ηλίας Λουκίσας, κατέφθασε από την Άνδρο στον Πειραιά προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, δίνοντας στον καραβοκύρη ως αντίτιμο μεταφοράς ένα αρνί.

Μέσα στην εικοσαετία 1900-1920 και αφού εργάστηκε σκληρά, αγόρασε 26 στρέμματα γης στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, τα οποία και εκμεταλλεύτηκε καλλιεργώντας κηπευτικά προϊόντα και εκτρέφοντας ζώα.

 

  1922 - 1942

Στις αρχές του 1922 ο Ηλίας Λουκίσας παντρεύτηκε την Αναστασία Λουκίσα με σκοπό να δημιουργήσει μαζί της μια μεγάλη οικογένεια.

Πράγματι διανύοντας την επόμενη δεκαετία και ως τις αρχές του 1936 το ζευγάρι είχε αποκτήσει 7 παιδιά, 4 αγόρια και 3 κορίτσια.

Η επόμενη δεκαετία και συγκεκριμένα το 1942 σημάδεψε την οικογένεια με το θλιβερό θάνατο του Ηλία Λουκίσα σε ηλικία μόλις 57 ετών.

 

   1945 - 1951

Μετά το θάνατο του πρωτοστάτη Ηλία Λουκίσα, η οικογενειακή επιχείρηση συνέχισε να λειτουργεί αλλά παράλληλα δεχόταν ολοένα και περισσότερη πίεση από την αναπτυσσόμενη τότε Αθήνα.

Εν έτη 1951 το οικοδομικό αυτό «τέρας», ανάγκασε την επιχείρηση να σωπάσει τη λειτουργία της στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και με πρωτοβουλία των τριών αδερφών σήμανε την μετεγκατάσταση της στους πρόποδες της Πάρνηθας, στο Δήμο Αχαρνών, όπου λειτουργεί και έχει ως κύρια έδρα ως τις μέρες μας.

 

    1953 - 1999

Σχεδόν πενήντα χρόνια σκληρής εργασίας με στόχο πάντα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, η γεωργική επιχείρηση αναπτυσσόταν ολοένα και περισσότερο.

Το 1995 κατασκευάστηκε η πρώτη υπερσύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα μεγέθους 4,5 στεμμάτων, η οποία εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Αξιοποίηση των Ηπίων Μορφών Ενέργειας για την Βελτίωση της Ποιότητας των Κηπευτικών και Ανθοκομικών Προϊόντων», που περιλαμβάνονταν στα Π.Ε.Π 1994-1999.

Η εν λόγο τεχνοοικονομική μελέτη, επιδοτήθηκε κατά το ήμισυ (50%) της συνολικής δαπάνης από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Το 1995 ξεκίνησε στα Αγροκτήματα Λουκίσα η παραγωγή σποροφύτων. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας που υπήρχε τότε από τις υπάρχουσες φυτωριακές μονάδες να προμηθεύσουν την επιχείρηση με υγιή φυτά, σκληραγωγημένα (ψημένα) της αυτής ποικιλίας ή υβρίδιο.

 

     1999 - 2009

Τα Αγροκτήματα Λουκίσα σήμερα διαθέτουν δύο μονάδες παραγωγής, η δεύτερη εξ αυτών βρίσκεται στη περιοχή της Θήβας.

Ο αριθμός των στρεμμάτων που εκμεταλλεύεται η εταιρεία και στις δύο εγκαταστάσεις αγγίζει περίπου τα 150, τα οποία συνοδεύονται και από τον κατάλληλο παραγωγικό εξοπλισμό.

Η εταιρεία αποτελεί σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο την πρώτη γεωργική εγκατάσταση που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη υδροπονική καλλιέργεια για την παραγωγή φυλλωδών λαχανικών και όχι μόνο.

Η τελευταία δεκαετία έχει σημαδέψει τα «Αγροκτήματα Λουκίσα» με ανάπτυξη, επέκταση των εγκαταστάσεων της, κατάκτηση ποιοτικών τίτλων, συμφωνίες και συνεργασίες στρατηγικής σημασίας και γενικότερα συνεχή πρόοδο και αναβάθμιση.

 

 
Ιστορικό
Ποιότητα
Φιλοσοφία και Όραμα
Εταιρικό προφίλ
Πλεονεκτήματα
Εξελίξεις

contact US
send this page
name
email
F name
F email
 
Comments
 
 

Αγροκτήματα Λουκίσα -
Αγροκτήματα Λουκίσα -
oikogea
Κεντρική σελίδα - Η εταιρεία - Ιστορικό - Ποιότητα - Προίόντα - Εγκαταστάσεις - Επικοινωνία - Member area     Όροι χρήσης
find us on facebook | created by